Friesland Campina Beilen

Project Details

  • Omschrijving: Ontwerp en bouw verpakkingsfabriek voor kinder- en babyvoeding
  • Opdrachtgever: Royal Friesland Campina
  • Investering: € 75+ miljoen
  • Jaar: 2014 – 2017
  • Rol van Plan B: overall projectmanagement, planning & document controll

Beschrijving

In Beilen stuurt Plan B een groot investeringsproject aan voor Friesland Campina om aan de toenemende vraag naar kinder- en babyvoeding te kunnen voldoen. Het project verkeert momenteel in de Basic Engineering Fase. Een team van 22 engineers en professionals realiseert een gebouw van 16.000 m2 BVO waarin de ingrediënten van de voeding wordt gemengd, volautomatisch worden getransporteerd in big bags, en uiteindelijk via vullijnen in consumentenblikverpakking belanden.

Door de snel stijgende vraag vanuit de markt staat er grote druk op de planning. Daarnaast worden de stringente hygiëne eisen die gesteld worden aan het produceren en verpakken van zuigelingen voedsel nog verder aangescherpt om te mogen blijven exporteren. Het project betreft een uitbreiding van huidige productielocatie, met veel raakvlakken in de operationele fabriek. Het ontwerpteam bestaat uit vele externe specialisten en vertegenwoordigers van operationele afdelingen uit de fabriek. Er moet een integraal ontwerp komen dat gerealiseerd kan worden binnen de gestelde planning, met minimale impact op de lopende operatie. Het eindresultaat moet voldoen aan de hoge eisen van de validatie- en duurtesten.

Inmiddels is de uitvoeringsfase gereed. Het CSU (Commissioning and Start UP) traject is in volle gang er wordt naar verwachting medio 2017 afgerond.