Maak kennis met Albart Barents

Albart werkt, samen met nog een aantal andere collega’s van Plan B, aan de productie-opschaling voor het bedrijf Ÿnsect, een wereldspeler op het gebied van voedingsingrediënten verkregen uit insecten. De groeiende vraag naar alternatieve eiwitten betekent dat de huidige productie moet worden opgeschaald.

Een greenfield project waarin Albart de gehele keten – van keverkweek tot aan transport – overziet . In deze rol toetst hij continu de behoefte en brengt hij in kaart wat voor impact dit heeft in op de ontwikkeling van de nieuw te bouwen productielocatie. Een dergelijk project ligt Albart wel. Hij heeft immers al vaker met dit bijltje gehakt. Na zijn studie chemische technologie in Delft heeft hij veel ervaring opgedaan in de olie-en gasindustrie. En heeft hij de nodige vlieguren gemaakt in de food, chemie en utiliteitsbouw. Om hem beter te leren kennen legden we Albart een aantal stellingen voor.

 

Creatief of analytisch?

Analytisch. In een project weeg ik verschillende situaties en scenario’s tegen elkaar af. Uit deze scenario’s probeer ik altijd een zo creatief mogelijke oplossing te bedenken voor het specifieke vraagstuk. 


Vasthoudend of meegaand?

Vasthoudend. Als er binnen een project een beslissing is genomen moet dit ook worden opgevolgd. Binnen een project is het altijd een uitdaging hoe je dit doel vervolgens gaat uitwerken. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden 😉.


Op de voorgrond of bescheiden?

Omdat je eindverantwoordelijk bent voor het project is het als projectmanager is het essentieel om op de voorgrond te treden. Als eindverantwoordelijke moet je ervoor zorgen dat je het project ‘stuurt’ naar het gezamenlijke einddoel.


Teamgericht of taakgericht?

Teamgericht. Een project voer je samen uit. Ik vind het belangrijk dat alle partijen in het team een bijdrage kunnen leveren om samen tot een succes en goede uitvoering van het project te komen.


Georganiseerd of Improviserend?

Improviserend. Binnen een project zijn er altijd wel situaties die net even anders lopen dan bedacht. Je moet dan kunnen schakelen en realistisch blijven. Dat is voor mij de kunst van deze sport.


Koffie of Thee?

Een goede espresso. Heelijk. 


Ook een goede espresso met Albart drinken? Mail naar abarents@planb-advies.nl

Achtergrond

Na mijn studie chemische technologie in Delft heb ik voor verschillende engineering bureaus gewerkt. Daar heb ik ervaring opgedaan in grote maar ook kleine projecten, voornamelijk in de olie-en gasindustrie. Dit heb ik later uitgebreid met projecten in de chemie, food en utiliteitsbouw.

Specialisaties

Ik heb een ruime ervaring in zowel greenfield als brownfield projecten. Ik houd ervan om, met een team, dingen vanaf  ‘scratch’ neer te zetten. Een dergelijk project brengt onzekerheden met zich mee, dat vind ik uitdagend. De laatste tijd gaan steeds meer bedrijven verduurzamen of over op duurzame productie. Hier is veel om te doen, dat maakt mijn werk nog interessanter.

Albart, wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben sportief aangelegd en doe nog altijd mee aan hockeywedstrijden van mijn veteranenteam. Ik ski graag maar ik kan me ook enorm verheugen op strenge winters in Nederland. Ik vind het geweldig om een mooie schaatstour te maken op natuurijs. Nog leuker vind ik het om dit met mijn vriendin en 3 kinderen te doen. Heerlijk.

Gerelateerde berichten